יש הקונה את עולמו
וגם ספר תורה
ב - 130 ש"ח לחודש
פרשת בשלח  |  ערב הרש"ש  |  קריאה לעזרה מהחזית  |  כל סרטי הוידאו  |  כותבים ספר תורה  |  לוח שנה מתימן יבוא  |  לתימני יש גם זכויות!!!  |  

מוסדות "מתימן יבוא"
בנשיאות מרן מו"ר
הרה"ג יצחק רצאבי שליט"א
מגדולי הפוסקים בדורנו

שלח לחברים   הוספה למעודפים  
אימייל: mtyavo@gmail.com
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 שלח






תימני נט פורטל יהדות תימן



מונה:

צולם בשנת תשס"ח בישיבה מתימן יבוא. לבחורים בעלי תשובה מבני עדת תימן.

השעור מתקיים מדי שבוע ביום שלישי בשעה 20:15, רח' תרמ"ב 6 ירושלים.

הציבור מוזמן להנות.


ערב הרש"ש בישיבת מתימן יבוא
 

הרב הצדיק המקובל שלום שרעבי זצוק"ל
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

רבי שלום מזרחי שרעבי (המכונה הרש"ש הקדוש, ה´ת"פ - י´ בשבט ה´תקל"ז; 1720 - 1777), מחבר "פירוש השמ"ש" (שמ"ש: ראשי תבות של שלום מזרחי שרעבי) על כתבי האר"י ו"סידור הרש"ש". לאחר האר"י הוא גדול המקובלים בכלל והוא נחשב בעיני רבים כגלגול נשמתו.

הרש"ש נולד וגדל בתימן, בצעירותו החליט לעלות לארץ ישראל וכבר אז היה גדול בתורה. כפי הנראה, את חינוכו ותלמודו קיבל מפי חכמי צנעא. דרך עלייתו הייתה ארוכה ומלאה תלאות. הוא עבר דרך בגדאד בירת עיראק והרב יוסף חיים (הבן איש חי) מציין זאת בהרחבה בכתביו, כי ראה בכך זכות שכפות רגליו של הרש"ש דרכו ברחובות עירו. בספריו הרב חיים מעריץ את הרש"ש והרב חיים כותב כי בהיות הרש"ש על קבר רב יצחק גאון הוא למד את הזוהר בפרשת בלק, ולפתע, הרים את קולו במילה "כה" וכששאלו אותו הסובבים על מה ולמה, השיבם בלשון ערבית תימנית "הדיהי אל כה חארקת קלבי" כלומר: זו ה"כה" שורפת את ליבי (בספרות הקבלה מילת "כה" מתייחסת לשכינה).

משם המשיך לחאלב שבסוריה וחלק על חכמי העיר בדין "כזית מצה בפסח" לפרנסתו שימש כעגלון לגביר.

משם המשיך אל משאת נפשו ארץ ישראל, על פי הסיפורים שנקשרו בו לאחר מותו, עבד כשמש בית כנסת בישיבת המקובלים בית אל אצל ראש הישיבה הרב גדליה חיון. כדרכו השתדל להסתיר את גדלותו התורנית אולם בישיבה נתגלה הדבר כי גאון מופלא הוא בתורה. התחתן עם חנה, בתו של הרב חיון, ולאחר פטירת חותנו (בה´ באב ה´תק"י) מונה לראש ישיבת המקובלים בית אל. עמד בראש חברת רבנים מפורסמים שנקראה "חברת אהבת שלום" ומבין תלמידיו היו החיד"א הרב יום טוב אלגאזי (מהרי"ט אלגאזי), ר´ חיים דילרוזה ור´ גרשון מקיטוב גיסו של הבעל שם טוב. תלמידים אלה היו כמעט בני גילו של הרש"ש (ר´ גרשון מקיטוב היה מבוגר מהרש"ש ביותר מעשרים שנה) ולמרות זאת נחשב הרש"ש בעיניהם כמורם ורבם, דבר המעיד על כך שהם ראו בו גדול מהם בתורה. הרש"ש שלח את תלמידו מהרי"ט אלגאזי לסובב בקהילות אשכנז כדי להתרימם לחיזוק ישיבת בית אל והיישוב היהודי בירושלים, מהרי"ט אלגאזי התקבל בכבוד מלכים בקהילות אשכנז. גדולי הרבנים בקשו וקבלו ממנו את סידורו של הרש"ש לעיון, היו אלה בעל ההפלאה ר´ פנחס הורוביץ והרב המקובל הגדול, רבי נתן אדלר ור´ משה סופר המכונה החת"ם סופר ועוד. רבי נתן אדלר אף הביא מתורקיה רב אחד שילמד אתו את המבטא הספרדי והוא נהג להתפלל על פי סדור הרש"ש. גם מקהילות נוספות בעולם הריצו שאלות לרש"ש כמו רבני קהילת תוניסיה שהתקשו בקבלה והרש"ש פתר להם את כל ספקותיהם ושאלותיהם (כל הנ"ל ע"פ הספר "הרש"ש הקדוש" לרב אבנר עפגי´ן).
בספרי החיד"א הוא מתאר את רבו הרש"ש בתארים רמים כמו "מופת הדור" "המקובל המופלא" ועוד.
הרב יוסף חיים אמר על הרש"ש שהוא, יחד עם האר"י ורבי שמעון בר יוחאי, גדול הרבנים בכל הזמנים.
פרסם ספרי קבלה ונחשב לגדול מפרשי כתבי האר"י הקדוש ויש כאלה שאומרים שהוא גילגולו (עיין בספר "אהבת שלום"). הוא חיבר ספר "כוונות וייחודים", של מנהגי מקובלים, לסדר התפילות של כל השנה, בשם " נהר שלום ". ישנם ספורים רבים על הרש"ש והוא כתב פרושים על ספרי האר"י המפרשים את הספרים שכתב רבי חיים ויטאל. היום נהוג בין המקובלים שלומדים את כתבי האר"י, להשתמש בדברי הרש"ש על מנת להבין בכלל את כתבי האר"י שהם קשים מאוד להבנה ויש היום דעות רבות ושונות על דברי האר"י ולזאת התכון רבי חים ויטאל באמרו שאיש לא ישיג את חכמת האר"י.

הרבה מעשי ניסים ידועים על הרב. רבי שלום קבע כי המקובלים יערכו את תיקון חצות בכותל המערבי. הרש"ש נפטר בי´ בשבט ה´תקל"ז.

 

טועמיה חיים זכו
נהנת, תספר לאחרים, ואם תשלח משוב עם הערות נשמח. 


+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב


קריאת התורה הרב יהודה גמליאל שליט"א
פרשת וישמע יתרו:
א / ב / ג / ד / ה / ו / ז / הפטרה
טקסט- יכין ובועז / תורת אמת


וישמע יתרו - להאזנה ברצף

 תיקון קוראים וירטואלי מהאתר מהרי"ץ. הקש לכניסה
פרשת ויהי בשלח: א / ב / ג / ד / ה / ו / ז / הפטרה
טקסט- יכין ובועז / תורת אמת
ויהי בשלח


חדש השיעור השבועי
מפי מרן הגאון הרב יצחק רצאבי שליט"א
מוצש"ק פרשת בשלח ה'תשע"ב ב'שכ"ג


להגדלה לחץ כאן


יש הקונה עולמו בטלפון אחד
שבת היכרות בישיבה. 
מעין עולם הבא
להתקשר 050-4168896

בשקל ליום 
 אתה יכול לשמח את הילדים הרכים

הקש לכניסה
הילדים מחכים לעזרתך
.
הצדקה היא סימן לזרע אברהם אבינו, שנאמר כי ידעתיו למען אשר יצוה את בניו וגו' לעשות צדקה. ואין כסא ישראל מתכונן ודת האמת עומדת, אלא בזכות הצדקה, שנאמר בצדקה תִּכּוֹנָנִי. וגדול העושה צדקה יותר מכל הקרבנות, שנאמר עֲשֹׂה צדקה ומשפט, נבחָר לי"י מִזָּבַח. ואין ישראל נגאלים אלא בצדקה, שנאמר ציון במשפט תפדה, וְשָׁבֶיהָ בצדקה: 
כניסה לערוץ הסרטים מתימן יבוא ביוטיוב.
קישור לתרומה מאובטחת

mtyavo@gmail.com  אימייל

 ניהול  גולשים באתר - שיווק באינטנרט
 
___________________________________________________________________________________________________________________________________
מתימן יבוא - הישיבה המרכזית לבני תימן רח' תרמ"ב 6, טל': 02-5811026 חשבון בנק הדאר: 4874867  מבשר טוב. הת"ת לבני עדת תימן בירושלים רח'
דוד 28,  טל.
02-5812531. משכנות הרועים - הת"ת לבני תימן
בראשון לציון. רח' נחמיה 111.     Email:
mtyavo@gmail.com   
לייבסיטי - בניית אתרים